سازه

گرایش سازه یکی از گرایشهای اصلی و پایه در مهندسی عمران می­باشد. از آنجاکه سازه به عنوان هر جسم با ساختاری، متشکل از اجزاء و قطعات چه طبیعی و چه دست ساز، مورد علاقه مشترک با مهندسین مکانیک، هوا و فضا، مواد و دریا می­باشد، دانش آموختگان این گرایش توانایی بسیار بالایی در ادامه تحصیل و یا همکاری تنگاتنگ در صنعت با طیف وسیعی از تخصص های نامبرده دارند. گروه سازه دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، یکی از بزرگترین و قدیمی ترین گروه های تحصیلات تکمیلی دانشکده عمران است که یک برنامه آموزشی جامع در سطوح کارشناسی جهت آشنایی دانشجویان با حرفه مهندسی سازه در تحلیل و طراحی سازه و همچنین تحصیلات تکمیلی برای عمق بخشی و وسعت نظر بیشتر به علوم مرتبط ارائه می­نماید. این گروه در سال 1370 تشکیل شده و آغاز به کار نموده و تا کنون فارغ التحصیلان زیادی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به جامعه مهندسی عرضه کرده است. بسیاری از دانش آموختگان دکترای این گرایش، به عنوان هیئت علمی در دانشگاه های معتبر جذب شده اند.

گروه سازه علاوه بر بحث آموزش در حوزه پژوهش هم بسیار فعال بوده و در این حوزه به شکل عددی و آزمایشگاهی، به مطالعه رفتار مصالح و اجزاء از طریق شبیه سازی آنها با تهیه مدلهای فیزیکی و ریاضی مبادرت می­ورزد. سعی بر آن است که نتایج این پژوهش ها منجر به حل مشکلات صنعت ساخت و ساز و توسعه مرزهای دانش در حوزه های مورد نظر گردد. گروه سازه مفتخر است که در سالهای اخیر چندین بار به عنوان برترین گروه دانشکده مهندسی عمران و همچنین یکی از گروههای برتر دانشگاه شناخته شده است. لازم به ذکر است که در سال 1399 یکی از اعضای گروه سازه، آقای دکتر کیوان کیانی، جزء یک درصد برتر دانشمندان جهان در رشته مهندسی عمران شناخته شده اند.

اعضای هیئت علمی گروه سازه متشکل از دوازده نفر بوده که در زمینه های مختلف تحقیقاتی مشغول به تحقیق و پژوهش هستند که از جمله آنها می­توان به مکانیک شکست، خستگی، بهینه سازی، قابلیت اعتماد، تشخیص خرابی، عملکرد لرزه ای سازه ها، طراحی سازه در برابر آتش، نابجایی ها، بهسازی لرزه ای، میکرومکانیک و نانو ساختار ها نظیر نانو تیوب ها و مطالعه بر روی سازه های ساختمانی و سازه های خاص  نظیر سدهای بتنی، پل­ها، سازه­های کابلی و سازه های مرکزگرا اشاره کرد. تا کنون سه نفر از اعضای این گروه به درجه بازنشستگی مفتخر شده اند.

در گروه سازه، دروس اختیاری متنوعی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می­شود که از آن جمله، موراد زیر قابل اشاره است:

1-    دینامیک سازه 2

2-    روشهای عددی در مهندسی سازه

3-    مکانیک شکست

4-    اجزاء محدود غیرخطی

5-    پلاستیسیته

6-    آسیب پذیری و بهسازی لرزه ای سازه ها

7-    تئوری ورق و پوسته

8-    ایروالاستیسیته

9-    طراحی سازه های نوین چوبی

10- طراحی ساختمانهای فلزی پیشرفته

11- طراحی لرزه ای سازه ها

12- میکرومکانیک آسیب در جامدات

13- تئوری پایداری سازه ها

14- مهندسی زلزله

15- قابلیت اعتماد سازه

آزمایشگاه های مقاومت مصالح، سازه، باد و پردازش موازی از جمله آزمایشگاههای گروه سازه هستند که تا کنون تحقیقات ارزشمندی در آنها انجام شده است.

تاریخ به روز رسانی:
1401/09/02
تعداد بازدید:
1478