كاربرد روشهاي عددي در مهندسي عمران
اعضاي محترم هيأت علمي دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي،

به اطلاع مي‌رساند كه براي استفاده از سيستم پردازش موازي دانشگاه يك دستوالعمل به همراه فرم مربوطه تهيه شده است.

اين دستورالعمل در سايت مركز فناوري اطلاعات دانشگاه به نشاني http://itc.kntu.ac.ir در بخش سرويس پردازش موازي قرار گرفته است.

ضمناً مي توانيد با كليك روي اين لينك به طور مستقيم به سايت فوق وارد شويد.

مركز فناوري اطلاعات دانشگاه آمادگي دارد تا بر اساس دستورالعمل فوق سرويس پردازش موازي را در اختيار تمامي اعضاي محترم هيأت علمي قرار دهد.

مقدمه
پرسنل
امكانات سخت افزاري
سيستم عامل
سيستم عامل هاي انتخاب شده
قابليت هاي نرم افزاري

مقدمه

 حجم زياد محاسبات عددي در مسائل مهندسي، از جمله در مهندسي عمران و علي‌الخصوص در مسائل اندركنش محيط هاي چند فازه، همواره مشكلات زيادي را براي بررسي دقيق اين مسائل به وجود آورده است. بنابراين نياز است تا از روشهايي براي افزايش سرعت محاسبات استفاده شود.

دو روش براي افزايش سرعت محاسبات متداول است. در روش اول تلاش مي‌شود تا با استفاده از الگوريتم‌هاي بهينه، حجم محاسبات كاهش يافته و در نتيجه سرعت آنها بالاتر برود. در روش دوم تلاش مي‌شود تا با استفاده از كامپيوترهاي سريعتر، سرعت محاسبات افزايش يابد.

مركز محاسبات سريع دانشكده مهندسي عمران دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي از مهرماه 1387 با ده دستگاه كامپيوتر موازي شروع به كار نمود . هدف اصلي تاسيس آزمايشگاه محاسبات عددي فراهم نمودن بستر استفاده از ملزومات سخت افزاري و نرم افزاري پردازش موازي براي تمامي گروه­هاي آموزشي و تمامي فعاليت­هاي پژوهشي به منظور كاهش زمان آناليزهاي زمان­بر و سنگين پروژه هاي تحقيقاتي دانشجويان و اساتيد ميباشد.

سيستم‌هايي را كه براي انجام محاسبات موازي استفاده مي‌شوند، مي‌توان به دو دستة ابر كامپيوتر‌ها و گروه ‌كامپيوتر‌ها تقسيم كرد. در ابر كامپيوتر‌ها تعدادي پردازنده بر روي يك مقرار دارند، و محاسبات را به صورت همزمان انجام مي‌دهند. اين سيستم‌ها بسيار گران‌قيمت بوده و تكنولوژي ساخت آنها در اختيار كشورهاي محدودي است و فروش آنها نيز به برخي كشورها از جمله ايران ممنوع مي‌باشد.

دسته دوم سيستم‌هاي مورد استفاده براي محاسبات با دقت بالا گروه كامپيوتر‌ها مي‌باشند. گروه كامپيوتر‌ها گروهي از كامپيوتر‌هاي متصل به هم هستند كه در ارتباطي نزديك با همديگر كار مي‌كنند و در نتيجه مي‌توان آنها را يك كامپيوتر در نظر گرفت. در اغلب موارد اين كامپيوتر‌ها با استفاده از شبكه‌هاي محلي با سرعت بالا به هم متصل مي‌شوند. گروه كامپيوتر‌ها براي افزايش كارايي و يا دسترسي به اطلاعات استفاده مي‌شوند و بسيار ارزان‌تر از تك كامپيوتر‌ي با همان كارايي يا دسترسي مي‌باشند. واضح است كه در اين سيستم‌ها از استانداردهاي مشخصي براي انتقال اطلاعات بين كامپيوتر‌‌ها استفاده مي‌شود. محاسبات نيز بايد به بخش‌هايي تقسيم شوند تا هر بخش را يكي از كامپيوتر‌ها انجام دهد و به اين ترتيب امكان حل مسئله‌‌اي با حجم زياد محاسبات، فراهم آيد. در گروه كامپيوتر‌ها ممكن است تعدادي كامپيوتر مجزا به هم متصل شوند و يا اينكه تعدادي Main board‌‌ كه بر روي هر كدام از آنها يك يا دو پردازشگر وجود دارد، در كنار هم قرار گيرند.

دسته‌اي از گروه‌ كامپيوتر‌ها كه از قطعات و دستگاه‌هاي پرفروش و ارائه شده براي مصرف عموم ساخته مي‌شوند بيو ولف‌ ناميده مي‌شوند كه ممكن است تعداد آنها بسيار زياد باشد. نسبت كارايي به هزينه اين سيستم‌ها در مقايسه با ساير سيستم‌ها بسيار بالاست و از نرم‌افزارهايي مجاني يا بسيار ارزان قيمت استفاده مي‌كنند. بنابراين استفاده از آنها بسيار مناسب و مقرون به صرفه مي‌باشد.

پرسنل
 
دكتر صباغ يزدي (سرپرست علمي)
 
سركار خانم حجتي فر (سرپرست فني)
 
امكانات سخت افزاري

اين مركز هم اكنون داراي 28 نود محاسباتي با حافظه 40 گيگابايت بصورت موازي است. امكانات سخت­افزاري شامل: هشت دستگاه رايانه دو هسته­اي، دو دستگاه رايانه با پردازشگر چهار هسته­اي، يك دستگاه رايانه دو پردازشگر چهار هسته اي (مجموع هشت هسته­اي با پردازشگرهاي Xeon) و منبع تغذيه­ وي برق اضطراري مناسب UPS بعلاوه سيستم سرمايش مناسب ميباشد. در سيستم‌هاي چند هسته اي پردازشگر شامل چند هسته بر روي هر Mainboard‌‌ قرار دارد كه اين پردازشگرها در يكي از سيستم‌ها Intel و در ديگري AMD مي‌باشند.كامپيوترهاي شخصي نيز، پنج دستگاه Intel و سه دستگاه AMD مي‌باشند.

علت دسته بندي سيستم‌ها بر اساس نوع پردازنده آنها به اين علت است كه يكسان بودن نوع پردازنده در سرعت نهايي مجموعه در محاسبات پردازش‌ موازي بسيار مهم است.

وضعيت سخت­افزاري دستگاه­هاي موجود به شرح جدول زير است:
 

 

PC

CPU

CORE

SPEED GHz

RAM GB

HDD GB

CL.2

INTEL

2

2.67

2

300

CL.4

INTEL

2

2.67

2

300

CL.5

INTEL

2

2.67

2

300

CL.6

AMD

4

2.2

2

300

CL.7

INTEL

2

2.67

2

300

CL.8

INTEL

2

2.67

2

300

CL.9

INTEL

2

2.67

2

300

CL.10

INTEL

8

2

2

300

CL.11

INTEL

12

2.4

12

500

 

خصوصيات رايانه­هاي موجود در جدول زير ذكر شده­است:

Computer Name

CL.1-5 , CL.7-9 (دو هسته­اي)

CL.6 (چهار هسته­اي)

CL.10 (هشت هسته­اي)

System summary

Physical Memory 2048 MB

Physical Memory 2048 MB

Physical Memory 2042 MB

Virtual Memory 3940 MB

Virtual Memory 3941 MB

Virtual Memory 3935 MB

CPU Info.

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz

Dual-Core AMD Opteron(tm) Processor 2214

Intel(R) Xeon(R) CPU E5335 @ 2.00GHz2 Physical Processors / 4 Cores / 4 Logical Processors / 64 bits

Motherboard

ASUSTeK Computer INC.

TYAN Computer Corporation

Intel Corporation

Model P5K

 

Model S5000VSA

Memory

Memory Slots 4

Memory Slots 8

Memory Slots 8

سيستم عامل
دو سيستم‌ عامل متداول Microsoft Windows  و (Unix)‌Linux مي‌باشند. در گروه كامپيوترها و در محاسبات با دقت‌هاي بالا بر خلاف كامپيوترهاي شخصي اغلب از سيستم عامل Linux استفاده مي‌شود، زيرا كه يكي از اهداف اصلي از طراحي اين سيستم عامل، پردازش موازي بوده است. از طرفي شركت Microsoft تا قبل از سال 2003 سيستم عامل و نرم افزار مخصوص براي انجام محاسبات با دقت بالا ارائه نكرده بود.
 
اما در حال حاضر شركت Microsoft سيستم عامل مخصوص گروه كامپيوترها و بسته نرم افزاري مخصوص محاسبات با دقت بالا را به بازار عرضه كرده‌است و استفاده از آن به سرعت استفاده در حال افزايش است.
تاریخ به روز رسانی:
1396/08/17
تعداد بازدید:
10161
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.